Energiatakarékos golyóscsapágyak

Bemutatjuk az SKF energiatakarékos (E2) csapágyakat

A legújabb SKF energiatakarékos csapágy sorozattal egy olyan új teljesítményosztály jött létre, amely tervezésénél és gyártásánál a cél a normál, eddig is nagy hatékonyságú SKF csapágyak súrlódási nyomatékának további, legalább 30%-os mértékű csökkentése volt. Más gyártók csapágyaival összehasonlítva a csökkenés még ennél is nagyobb lehet.
Mivel az SKF energiatakarékos (E2) csapágyak súrlódása rendkívül alacsony, ezért a berendezésgyártók magasabb hatásfokú gépeket tudnak építeni, csökkentve a végfelhasználók számára a teljes élettartam költségeket. Mivel méretük csereszabatos a normál ISO csapágyakkal, már a végfelhasználók is csökkenthetik berendezéseik energiafelhasználását azáltal, hogy a hagyományos csapágyaikat SKF E2 csapágyakra cserélik.


SKF energiatakarékos (E2) mély hornyú golyóscsapágyak

Az SKF E2 csapágyak számos csapágytípusban, azok általánosan használt méreteiben raktárról lesznek kaphatóak. Legkorábban az egysorú mély hornyú golyócsapágyak lesznek elérhetők. A könnyű és normál terhelésű alkalmazásokban, így pl. a villamos motorokban, szivattyúkban és szállítószalagoknál ezek a rendkívül kis súrlódású csapágyak kiváló lehetőséget kínálnak a mechanikai súrlódás, és ezáltal az energiafogyasztás csökkentésére. Mivel azonos terhelésen és fordulatszámon a normál SKF csapágyakhoz viszonyítva alacsonyabb hőmérsékleten üzemelnek, ezért csökkenthetik a felhasznált kenőanyag mennyiségét, és potenciálisan növelhetik a berendezés élettartamát. Felhívjuk a figyelmet azonban arra, hogy a normálnál nagyobb terhelésű alkalmazásoknál még mindig az SKF Explorer csapágyak jelentik a legjobb megoldást a legmagasabb üzemi élettartam eléréséhez.


SKF Energiatakarékos (E2) beálló görgőscsapágyak

SKF Energiatakarékos (E2) mély hornyú golyóscsapágyak