Állapotfelügyeleti és megbízhatósági megoldások

A tevékenység méretétől és az igények nagyságától függetlenül az SKF mindig biztosítani tudja a megfelelő állapotfelügyeleti és megbízhatósági megoldásokat. Megoldásaink úgy bővíthetők, ahogyan az igények növekednek.

A vevőkkel világszerte kialakult szoros együttműködés eredményeként az SKF széles körű ismeretekre tett szert az ipari alkalmazások szinte valamennyi területén. Ennek eredményeképpen az SKF megtanulta, hogyan alkalmazza a legújabb fejlesztésű technológiákat az ipari alkalmazásokban.

Az alábbiakban további információt talál termékeinkről, vagy látogasson el az www.SKF.com honlapon a Products/ Condition Monitoring Products (termékek/állapotfelügyelet termékei) oldalakra.


Állapotfelügyelet

Az SKF egy sor alapterméket kínál olyan felhasználók számára, akik olcsó állapot-felügyeleti programot kívánnak elindítani. Az alapműszerek mérik a hőmérsékletet, az olaj állapotát, a sebességet, a csapágy állapotát, a tengelybeállítást, a zajt, a rezgésszintet, stb. és jelentést készítenek róla.

Az SKF alapvető állapotfelügyeleti termékei a következők:

SKF MicroVibe P
Az olcsó, kompakt kivitelű, könnyű és sokoldalú SKF MicroVibe P az első rezgésvizsgáló és -mérő készülék, amely kézi számítógéppel ( Personal Data Assistant - PDA) együtt használható.

SKF Vibration Pen Plus
SKF Vibration Pen Plus (rezgésmérő ceruza) egy kis zsebkészülék, amely lehetővé teszi az olcsó, többparaméteres állapotfigyelést

Hordozható műszerek

On-line rendszerek

Szoftver


Hordozható rendszerek

Hordozható állapotfelügyeleti megoldásaink lehetővé teszik, hogy a karbantartó személyzet a helyszínen állapítsa meg a problémákat, összegyűjtse a dinamikus gépadatokat, amelyek azután vizsgálhatók az @ptitude Monitoring Suite szoftverünkkel.

Az SKF a hordozható állapotfelügyeleti eszközök széles választékát kínálja, egyebek között az alábbiakat:

SKF Microlog®Analyser MX sorozatú hordozható karbantartó műszer
A Microlog MX valójában egy erős, kézi készülék, amely több műszer funkcióját egyesíti magában. Az MX sorozat nagyfokú rugalmasságot nyújt a felhasználónak a különböző mérési és elemzési alkalmazások közötti választásban. A moduláris felépítésű MX eszközök a következőket tartalmazzák:

  • A gépipari szabványoknak (ISO, BS, API stb.) való megfelelőségét ellenőrző modul, amely a felhasználó számára lehetővé teszi saját követelményeinek a meghatározását is.
  • Könnyen használható FFT analizátor a képernyőre kiírt fázis vektorral
  • önálló kiegyenlítő (statikus és dinamikus pár, egyedi vagy kettős síkok)
  • Saját frekvencia teszt a rezonancia meghatározásához
  • Digitális jelrögzítő
  • Felfutás, leállás teszt

SKF Microlog®Analyser GX sorozatú adatgyűjtő/FFT analizátorok
sorozatú adatgyűjtő/FFT analizátorokat úgy alakították ki, hogy lehetővé tegyék a felhasználó számára az átfogó, periodikus állapotfelügyeleti program kialakítását.

Nagy, színben gazdag képernyőjével és hatékony moduláris platformjával a GX sorozat a hordozható rezgésmérő műszereket már a következő generációs adatgyűjtő/feldolgozó eszközök táborába emeli. A teljes útvonal és útvonalon kívüli mérési és elemző funkciókon kívül a GX sorozat használhatja ugyanazokat a moduláris elemzőeszközöket, mint a microlog MX.

SKF Microlog®Analyser CMXA 51-IS - ATEX – gyújtószikramentes (IS) hordozható adatgyűjtő/FTT analizátor
The SKF Microlog®Analyser CMXA 51-IS, egy gyújtószikramentes, erős, kézi műszer, amely lehetővé teszi a rezgési, a folyamat és a dinamikus adatok gyűjtését veszélyes környezeti körülmények között. Ilyen veszélyes iparágak a petrolkémiai ipar, a szennyvíztisztítás és a gyógyszeripar, valamint mindazon iparágak, amelyekre az IS előírások vonatkoznak.

SKF MARLIN® I-Pro
Az SKF MARLIN I-Pro az SKF hordozható kézi számítógép családjának tagja, amelyet a kezelő által felügyelt megbízhatóság (Operator Driven Reliability - ODR) céljára készítenek. Az ODR, amely keretbe szervezi a termelés üzemeltetőinek tevékenységét, kulcsfontosságú eleme a szervezet megbízhatósági karbantartási programjának. A MARLIN rendszer az üzemeltetők legfontosabb eszköze a megbízhatóság, és a biztonság növelésében, az üzemen belüli jobb kommunikáció biztosításában.

Az új MARLIN I-Pro egy erős, nagy teljesítményű adatgyűjtő, amelynek segítségével a kezelőszemélyzet gyorsan és könnyen összegyűjtheti, tárolhatja és feldolgozhatja a gép rezgési, folyamat és ellenőrzési adatait. Az egység lehetővé teszi a tendenciák megállapítását, a korábbi adatokkal való összehasonlítást, a riasztást és még sok mást. A “felhasználó feljegyzései” ("user notes") funkció biztosítja, hogy a kezelő azonnal részletes feljegyezést készítsen a meghibásodott gép állapotával kapcsolatos megfigyeléseiről vagy a bizonytalan (kétes) mérési eredményekről.


On-line rendszerek

On-line rendszereink kiválóan alkalmasak az üzem nehezen hozzáférhető, vagy a kezelők biztonsága szempontjából kritikus berendezéseinek folyamatos megfigyelésére.

Ha on-line gépállapot felügyelet választása mellett döntenek, az SKF széles termékválasztékkal és több évtizedes terepen szerzett tapasztalatok alapján kialakított helyszíni szolgáltatásokkal áll rendelkezésre.


Szoftver

A három modulból (analizáló, vizsgáló és megfigyelő) álló SKF @ptitude Monitoring Suite (állapotfelügyeleti rendszer) jelenti az integrált állapotfelügyelet alapját. Az ismert Windows felülettel rendelkező, nagy teljesítményű szoftver valamennyi SKF adatgyűjtő eszköz adatait képes fogadni és a hozzá kapcsolt SKF @ptitude Döntéstámogatóval megkönnyíti a következetes és megbízható döntéshozást.